schoenen-brede-voeten
|

Schoenen voor brede voeten nodig? Ontdek barefootschoenen

Of je nu een korte wandeling maakt in het park, aan het werk bent of fanatiek wil hardlopen: comfortabele schoenen zijn ontzettend belangrijk. Sterker nog: als je pijn hebt tijdens het lopen, zorgt dat voor een mindere kwaliteit van leven. Voor mensen met brede voeten kan het vinden van de juiste schoenen lastig zijn. De schoenen zijn duur, niet mooi genoeg of niet breed genoeg. Barefootschoenen zijn een nog onontdekte parel wat betreft schoenen voor brede voeten.

Wat zijn Barefootschoenen?

Barefootschoenen – ook wel minimalistische schoenen of blote voetenschoenen genoemd – zijn ontworpen met het oog op de natuurlijke vorm van de voet. Ze geven de tenen de ruimte om te bewegen en bieden een breder platform. Dit is ideaal voor mensen met breder voeten en/of bijvoorbeeld een hallux valgus. Barefootschoenen omarmen het idee van natuurlijk lopen en zorgen voor een gezonde, comfortabele pasvorm.

De reputatie van barefootschoenen is dat het vooral lelijke schoenen zijn. Dat is lang niet meer het geval, omdat er geweldige merken zijn met prachtige sneaker-achtige hippe schoenen voor brede voeten. Ontdek bijvoorbeeld het merk Barebarics maar eens. Dit hippe merk draag ik zelf ook met plezier.

Waarom barefootschoenen de oplossing zijn voor mensen met brede voeten

Barefootschoenen an sich hoeven niet per se super breed te zijn. Máár, er zijn een flink aantal merken die wél breed zijn. En ook nog eens mooi en betaalbaar. Maar voor ik je tips geef: hierbij een uitleg waarom barefootschoenen de oplossing zijn voor mensen die brede schoenen zoeken.

Ruimte voor Je Tenen

Een van de grootste voordelen van barefootschoenen is de extra ruimte die ze bieden voor je tenen. In plaats van samengeperst te worden, kunnen je tenen zich natuurlijk spreiden, wat resulteert in minder drukpunten en meer comfort, vooral voor diegenen met bredere voeten.

verschil-barefoot-normale-schoen

Ademend en Lichtgewicht

Barefootschoenen staan ook bekend om hun ademende eigenschappen. Het bovenwerk van deze schoenen is vaak gemaakt van lichte en ademende materialen, waardoor je voeten fris en comfortabel blijven, zelfs op warme dagen.

Natuurlijke Houding

Een ander voordeel van barefootschoenen is dat ze je automatisch stimuleren om een natuurlijke houding aan te nemen tijdens het lopen. Dit kan rugpijn verminderen en de algemene gezondheid van je voeten verbeteren. Voor mensen met brede voeten is het belangrijk om schoenen te dragen die de natuurlijke vorm van de voet stimuleren.

barefoot schoenen kopen tips

Stijlvol en Veelzijdig

Naast hun comfortabele eigenschappen zijn barefootschoenen ook stijlvol en veelzijdig. Of je nu een casual look wilt of iets formelers nodig hebt, er zijn barefootschoenen voor elke gelegenheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je er niet alleen goed uitziet, maar je ook goed voelt.

Schoenen voor brede voeten kopen?

Als je op zoek bent naar hippe schoenen voor brede voeten, kun je het best terecht op de website barefootandmore.nl. Deze webshop heeft ook een fysieke winkel in Arnhem als je dat liever wil. De barefootschoenen op deze website zijn flink aan de prijs als je het vergelijkt met reguliere schoenen, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug. Ik spreek uit ervaring; lees mijn verhaal maar eens als je meer wil weten.

Het fijne van deze website, is dat ze per schoen aangeven hoe breed de schoen is. Als je brede voeten hebt en schoenen zoekt voor je brede voeten, is het slim om schoenen te bestellen die gekenmerkt zijn als ‘breed’, zoals in onderstaande afbeelding.

Schoenen voor brede voeten dames

Brede schoenen voor dames zijn lastig te verkrijgen. Of ze zijn extreem duur, of ze zijn niet mooi. Hiervoor bieden barefootschoenen uitkomst. Bijvoorbeel de schoenen van de volgende merken:

Deze schoenen zien er in principe hetzelfde uit als normale sneakers, alleen zijn ze een stuk breder. Zowel in het midden als de punt van de schoen. Het is misschien even wennen om hier mee te lopen, maar het is zó veel beter dan reguliere schoenen.

Schoenen voor brede voeten heren

Brede schoenen voor heren zijn óók lastig te verkrijgen. Vaak zijn het enorm grote en statige schoenen en ook nog eens super duur. Het loont om je te verdiepen in barefootschoenen. Bekijk de volgende merken maar eens:

  • Barebarics
  • Vibram
  • Groundies
  • Be Lenka

Hardloopschoenen voor brede voeten

Voor de hardlopers en sporters onder ons, is het slim om speciale sportschoenen te kopen met voldoende breedte en voldoende ruimte voor de tenen. Je kunt het best kiezen voor:

  • Vibram Five Fingers
  • Altra (geen barefoot)
  • Joe Nimble

Zorg dat je een aantal paar schoenen besteld, zodat je een beetje kunt passen en meten. Houd het label op de website goed in de gaten, zodat je zeker weet dat je schoenen van het breedste model bestelt. Het is even wennen, maar ik zou het – net als ik – de voordeel van de twijfel geven. Het is een van de betere keuzes uit mijn leven geweest.

Ontdek alle brede schoenen

Ontdek het volledige aanbod op barefootandmore.nl en betaal betrouwbaar met Ideal en verzend met PostNL.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *