Leguano

Smalle en stijlvolle barefootschoenen uit Duitsland

Lopen zonder weerstand van schoenen

Leguano is een van de populairste barefoot schoenenmerken. Dat komt voornamelijk omdat het merk zeer stijlvolle schoenen aanbiedt. Leguano’s zijn goed te dragen onder casual en nette kleding.

Het nadeel van dit minimalistische schoenenmerk is, dat ze niet geschikt zijn voor mensen met brede voeten of een hallux valgus. Leguano schoenen worden voornamelijk door vrouwen gekocht al zijn er ook modellen voor heren en kinderen.

leguano-barefoot-schoenen

‘onderdeel van onze cultuur

Op de website van Leguano wordt vermeldt dat wandelen op reguliere schoenen onderdeel van onze cultuur is, maar dat dit nauw verbonden is met lichamelijke aandoeningen. Denk daarbij aan rugklachten, heuppijn, pijnlijke knieën, kromme tenen en hallux valgus. In gebieden waar men nog steeds op blote voeten loopt, zijn dit soort klachten vrijwel onbekend. Vanuit dat principe maakt het Duitse schoenenmerk hun minimalistische schoenen.

Schoenen voor alle gelegenheden

Leguano schoenen zijn ontzettend flexibel, licht van gewicht en kennen een dunne zool. Om die reden zijn deze barefoot schoenen geschikt voor zowel wandelen en sporten als voor wat meer formele gelegenheden. Volgens Leguano zelf kun je op hun schoenen prima bergwandelingen maken en zelfs hardlopen.

Mijn Ervaring met Leguano

In 2024 heb ik Leguano-schoenen gepast in een winkel in Mannheim, Duitsland. Ik vond ze ontzettend mooi, maar helaas waren ze te smal voor mij. Als ik smallere voeten had, zou ik ze sowieso meenemen.

  • Stijlvol
  • Flexibel
  • Zero drop
  • Voor mannen en vrouwen
  • Smal

Leguano Schoenen kopen?

Ontdek het volledige aanbod op Leguanoschoenen.nl of kijk op de Nederlandse webshop barefootandmore.nl