voetbalschoenen-voor-brede-voet

De enige 3 voetbalschoenen voor brede voeten

Als je net als ik brede voeten hebt, is het vinden van goed passende voetbalschoenen écht lastig. Helaas zijn de meeste artikelen en video’s ook niet behulpzaam, omdat er best veel smalle schoenen tussen de tips zitten. Daarom heb ik op basis van eigen ervaring hierbij drie gouden tips voor voetbalschoenen voor brede voeten. En geloof me: dit zijn de enige drie wat bredere schoenen op de markt. Ik heb super lang onderzoek gaan en zelf veel geprobeerd.

1. Mizuno Morelia II

Dit is veruit de beste voetbalschoen voor brede voeten. Het merk is niet zo bekend, maar gelukkig zijn ze wel te verkrijgen in Nederlandse sportwinkels en webshops. Het is een Japans merk en uitermate geschik voor brede voeten. Het is even wennen aan het dikke leerachtige materiaal, maar uiteindelijk zul je merken dat je veel steviger op je voeten staat en meer balans hebt.Er is namelijk weinig meer pijnlijk en slecht dan met brede voeten in super smalle voetbalschoenen spelen. En het lijkt erop alsof de schoenen steeds smaller, strakker en kleiner worden. Met andere woorden: gun je voeten de voetbalschoenen van Mizuno. Probeer het in ieder geval eens. Je kunt altijd retourneren.

2. Nike Tiempo Premier 3

Hoewel lang niet alle schoenen van Nike aan de brede kant zijn, is dit model dat wel. Let er écht goed op dat je dit model bestelt, want de nieuwere modellen zijn alweer een stuk breder. Je hebt deze in verschillende kleuren en ook voor verschillende ondergronden. Zelf heb ik twee paar, omdat ik dan kan afwisselen.

Als je deze schoenen besluit te kopen, is het slim om ze eerst goed in te lopen. Je kunt dat proces versnellen door ze aan te trekken in een bakje warm water voor een paar uur. Je zult zien dat de pasvorm dan al prima is, voordat je er voor het eerst mee gaat voetballen op gras of kunstgras.

3. Under Armor Magnetico

Je zult wel denken: ‘nog zo’n onbekend merk’. En dat is goed voor te stellen, want de meeste mensen spelen op Nike, Puma of Adidas schoenen. Toch zijn deze voetbalschoenen voor brede voet de moeite waard om te proberen als je brede voeten en/of een hallux valgus hebt. De schoenen zijn niet alleen relatief breed, maar rekken ook aardig mee.

Sterker nog: het materiaal gaat zich aanpassen naar jouw voettype. Daarom zijn deze schoenen na verloop van tijd niet meer pijnlijk om te dragen en ideaal voor de voetballers met brede voeten.

Extra tip: Adidas Copa Mundial

Voordat ik bovenstaande schoenen ontdekte, speelde ik altijd op de klassieke voetbalschoenen van Adidas: De Copa Mundials. Hiervoor betaal je al snel zo’n €130,- maar je krijgt er wel een degelijk paar schoenen voor terug. Ondanks dat ze breder zijn dan de meeste reguliere voetbalschoenen, is de ‘toebox’ nog best smal. Hierdoor kreeg ik toch nog te vaak last van mijn voeten.

Wat wel fijn is, is dat het leer zich redelijk goed naar je voeten gaat vormen naar verloop van tijd. Ook zien ze er super mooi ‘classy’ uit, maar daar koop je niets voor. Je wil immers pijnvrij en comfortabel voetballen.

Waarom worden voetbalschoenen steeds smaller?

Het is lastig hier eenduidig antwoord op te geven, maar de volgende redenen kom je het vaakst tegen:

  • Betere balcontrole: Een strakke pasvorm zorgt voor een nauwere aansluiting van de schoen op de voet, wat het balgevoel en de balcontrole kan verbeteren.
  • Minder gewicht: Smalle schoenen hebben over het algemeen minder materiaal nodig, waardoor ze lichter zijn. Dit kan de wendbaarheid en snelheid op het veld verbeteren.
  • Traditionele voorkeur: Sommige spelers geven de voorkeur aan een strakke, smalle pasvorm omdat ze daar gewend aan zijn of omdat ze denken dat dit beter is voor hun spel.

Veel wetenschappelijke evidentie is hier niet voor. Daarom lijkt het meer op een modetrend die de voetbalcommunity zelf instandhoudt, dan een op wetenschap gebaseerde verandering. Hopelijk voor ons – voetballers met brede schoenen – krijgen we wat meer keuze.

Voetbalschoenen waarvan gezegd wordt dat ze breed zijn, maar het eigenlijk niet zijn

Tot slot nog even een blacklist van zogenaamde brede voetbalschoenen die ik vaak terug zie komen in lijstjes op het internet. Tot mijn verbazing vond ik ze totaal niet breed en niet geschikt voor brede voeten. Dit kans persoonlijk zijn, maar als ik andere reviews lees, ben ik niet de enige. Pas dus op met de volgende modellen:

  • Puma Future
  • Nike Tiempo Legend 10
  • Adidas Copa Pure 2

Er zijn nog een stuk meer op te noemen. De eerste paar resultaten in Google leiden je al naar webshops die ‘brede voetbalschoenen’ aanbieden, terwijl de meesten daarvan niet breed zijn. Kortom: probeer de drie schoenen uit dit rijtje. Ik verdien er niks aan, het is puur om andere mensen met brede voeten te helpen 🙂

Voetbalschoenen naar je voet laten vormen

Als je nou een paar nieuwe kicks hebt gekocht en tevreden bent, kun je het best ze even aan je brede voeten laten wennen voordat je het veld op gaat. Dit bespaart een hoop pijn en disbalans; want dat laatste is echt een probleem. Hierbij de gouden tips, die je misschien al wel kent:

  • Nieuwe voetbalschoenen aantrekken en een paar uurtjes in warm water laten weken.
  • Plastic zakje in voetbalschoen doen, water erin laten lopen en dan een nachtje in de vriezer.
  • Schoen continu van heet naar koud water laten overschakelen en ondertussen materiaal met hand oprekken.

De tips zullen smalle schoenen niet ineens breed maken, maar weet wel dat het echt wel wat kan helpen. Ook om blessures te voorkomen is het handig om dit vooraf te doen. Hoe beter je in je schoenen staat, hoe meer belans je hebt en hoe minder kans op blessures of mindere prestaties.

Ontdek normale en hardloopschoenen voor brede voeten

Waarschijnlijk heb je niet alleen last van je brede voeten in voetbalschoenen, maar ook in normale schoenen en hardloopschoenen. Speciaal daarvoor heb ik twee uitgebreide artikelen geschreven. Namelijk ‘schoenen voor brede voeten‘ en ‘de beste hardloopschoenen voor brede voeten’. Ik zou zeggen doe je er voordeel mee en als je nog tips hebt voor de mensen: laat het weten in de comments onder dit artikel of mail mij via info@blootsvoetsgeschoeid.nl.

Vergelijkbare berichten