Vibram

Pionier op het gebied van teenschoenen

Over Vibram

Vibram is een Italiaans merk van rubberzolen en barefoot schoenen. Vooral de five finger schoen – ook wel teenschoen genoemd – van Vibram is ontzettend populair. Het bedrijf bestaat al sinds 1937 en is inmiddels wereldwijd bekend.

In begin jaren 2000 werd de Vibram FiveFinger gelanceerd. Time Magazine bestemlde dit als een van de beste uitvindingen in 2007. Veel critici dachten dat dit een hype was, maar nog steeds zijn het een van de best verkochte minimalistische schoenen ter wereld.

vibram
Bron: outsideonline.com

Rechtszaak tegen Vibram vanwege gezondheidsclaims

In 2012 werd Vibram voor de rechter gedaagd van wege gezondheidsclaims. Vibram verkondigde namelijk dat hun schoenen voetblessures vermindert en voetspieren versterkt. Ondanks dat dit in veel gevallen ook zo is, werd tijdens een studie ook ontdekt dat de kans op beenmergoedeem bij beginnende dragers toenam.

Vibram heeft elke vorm van aansprakelijkheid geweigerd en ging akkoord met een boete van 3,75 miljoen dollar. Dit geld moesten ze opzij zetten voor terugbetalingen van mensen die sinds 2009 de teenschoen kocht.

Over de schoenenen van vibram

De FiveFinger schoen staat bekend om de teenvakjes. Het is een soort handschoen, maar dan voor voeten. Deze schoen is erg populair onder hardlopers, wandelaars en mensen die kampen met een hallux valgus.

Vibram produceert ook zolen voor meer dan 1000 schoenfabrikanten over heel de wereld.

Mijn Ervaring met Vibram

De Vibram FiveFinger is een ontzettend degelijke schoen die fantastisch loopt. Zowel voor hardlopen als voor wandelen. Minpuntje: de geur blijft lang in de schoen hangen na gebruik.

  • Loopt fantastisch
  • Licht gewicht
  • Gaat lang mee
  • Voetgeur blijft hangen
  • Ook mogelijk met teensokken

Vibram schoenen kopen?

Ontdek het volledige aanbod op Barefootandmore.nl. Verzenden en retourneren binnen Nederland is mogelijk.