hardloopschoenen-voor-brede-voeten

De 4 beste hardloopschoenen voor brede voeten (zelf getest)

Voor wie brede voeten heeft is het vinden van normale schoenen die geen pijn doen al lastig, laat staan voor hardloopschoenen. Gelukkig zijn er een aantal uitstekende oplossingen die amper op het internet terug te vinden zijn. Dus bij deze de 3 beste hardloopschoenen voor brede voeten. Ik heb ze zelf getest, dus weet zeker dat ze goed zijn.

1. Joe Nimble – hardloopschoenen

Mijn absolute favoriet zijn de schoenen van Joe Nimble. Ze bieden hardloopschoenen aan én trailrunning schoenen. De schoenen zijn breed en ze bieden ruimte aan je tenen.

Ruimte voor je tenen

Hét onderscheidende kenmerken van schoenen van Joe Numble is de ruimte bij je tenen. Geen knellende, pijnlijke tenen meer die je hardloopervaring verknalt. Deze schoenen zorgen voor een natuurlijke, ontspannen pasvorm, waardoor de druk op de tenen wordt verminderd.

2. Teenschoenen van Vibram

Als je nou écht brede voeten hebt en geen enkele schoen goed voelt, dan is de Vibram FiveFinger de uitkomst waar je geen spijt van zal krijgen. Deze teenschoenen zijn ook ideaal voor als je – net als ik – brede voeten hebt en een hallux valgus.

Het is even wennen om op barefoot schoenen te hardlopen (lees hier de basisinformatie over barefootschoenen). Zowel qua uiterlijk als qua spieren en gewrichten. Maar eenmaal gewend wil je niet meer anders. Je kunt namelijk pijnvrij hardlopen. Oók met een hallux valgus en brede voet.

3. Sketchers

Hét betaalbare merk voor brede (hardloop)schoenen is Sketcheres. Je zult er vast bekend mee zijn. De schoenen zijn breed, waardoor je brede voet genoeg ruimte krijgt om zich te bewegen. Het nadeel is dat je tenen niet vrij de ruimte krijgen, waardoor je alsnog last kunt krijgen van je voeten.

4. Altra

Altra biedt een échte natuurlijke hardloopervaring voor mensen met brede voeten. Het merk werd opgericht in 2009 door Golden Harper en Brian Beckstead. Ze waren ontevreden over de traditionele hardloopschoenen en besloten hun eigen schoenen te ontwerpen die de natuurlijke beweging van de voet ondersteunen. De grootste twee pluspunten van de schoenen zijn de zero drop en de wijde teenbox. Kortom: ideaal voor als je brede voeten hebt.

Merken die je niét moet kopen als je brede voeten hebt

Mijn zoektocht naar hardloopschoenen voor brede voeten was een lange zoektocht. Ik heb best veel ‘brede’ schoenen van merken als Nike en Adidas geprobeerd, maar niet een was breed genoeg. Daarom raad ik je aan om je kosten en moeite te besparen door een van bovenstaande schoenen aan te schaffen.

Uiteraard zijn er vast nog meer goede hardloopschoenen voor brede voeten, maar ik raad het liefst alleen schoenen aan die ik zelf daadwerkelijk geprobeerd heb. Als je tips hebt voor dit artikel, laat het mij weten via het contactformulier.

Vergelijkbare berichten